K.K. „Centar“ je osnovan 2003. godine. Osnovao ga je Goran Rika Vojinović. Upravni odbor kluba čine Goran VojinovićNenad VojinovićNebojša VojinovićLjubomir Zlajić i Marko Femić. Klub je registrovan u ministarstvu sporta Crne Gore, košarkaškom savezu Crne Gore i u javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju u Bijelom Polju.

U prvoj takmičarskoj sezoni 2003/2004 klub se takmičio sa dvije mlađe selekcije: pionirima i kadetima. Već sledeće godine K.K. „Centar“ je imao u sistemu takmičenja sve mlađe muške selekcije: mlađe pionire, pionire, kadete i juniore. Nakon dvije godine postojanja klub je prijavio i seniorsku selekciju u 1B CKL i od te godine klub se takmiči sa svim muškim selekcijama.

Poslije tri godine postojanja K.K. „Centar“ je postao jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova na sjeveru Crne Gore i počeo da bilježi značajnije rezultate.

U svojoj istoriji klub je bio prvak sjeverne regije u svim mlađim selekcijama. Takođe, učestvovao je i sa svim mlađim selekcijama na finalnim turnirima Crne Gore.

Centar je bio dva puta prvak Crne Gore sa starijim juniorima, a u istoj kategoriji osvojio je i bronzanu medalju. U kategoriji juniora Centar je bio vicešampion Crne Gore, kao i u kategoriji kadeta. Pioniri Centra su osvojili po jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

K.K. „Centar“ je učenik mnogih međunarodnih turnira. Na turniru u Užicu sa juniorima osvojio je prvo mjesto. Organizovao je veliki broj reprezentativnih selektivnih treninga i učestvuje u svim reprezentativnim akcijama sa svojim igračima, od kojih su mnogi i reprezentativci Crne Gore što je izuzetno veliki uspjeh. Organizator je Memorijalnog košarkaškog turnira „Nikola Rosi Vojinović“, koji je i dva puta osvojio.

Najveći uspjeh kluba je plasman u 1A CKL u sezoni 2012/2013. Klub je bio učesnik u ligi najboljih Crne Gore dvije godine.

U klubu trenutno trenira oko 50-ak dječaka svih uzrasta svrstanih. Sa njima radi trener Goran Rika Vojinović.

Najveći uspjeh trenera Gorana Rike Vojinovića jeste to što je bio prvi trener Predraga Peđe Drobnjaka. Drobnjak je evropski i svjetski prvak u košarci sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore. Igrao je u Evroligi za Partizan (Beograd, Srbija), Efes Pilsen (Istanbul, Turska) i Tau Ceramica (Vitoria, Španija). Takođe, igrao je i u NBA ligi za Seattle Supersonics, Los Angeles Clippers i Atlanta Hawks.

Igrači koji su počeli svoju karijeru u našem klubu i igraju u kvalitetnim domaćim klubovima, kao i u inostranstvu su: Nemanja RadovićFilip KneževićGligorije RakočevićPeđa KonatarEmir HadžibegovićAndrija SlavkovićMarko Kljajević.